Monday, October 20, 2008

Makedoonia traditsiooniline pulm....

Pruudikimbuga :P
Siis kui pruudi juurde mindi, kaes pruudiperelt saadud vein, olal traditsiooniline kingitus olulisematele kylalistele-froteeratik-

Nii tantsiti terve ohtu, ringis ja rivis, paaristantsudest ei maksa unistadagi...kord tuli mul kogu seda ringi juhtida, ma pole tukk aega nii kovasti kartnud, kui siis....Korval on mul peigmehe ema.


Pruudi majas :)
Pruudi maja ees peale "pruudivargust"

Sai kaidud pulmas, mis algas reede ohtul kell 20.00, kui tahtsamad kylalised mehe majja kutsuti (olime Nikolaga paaripanijad selles pulmas). Seal sai soodud ja joodud, valmistati kook veest ja jahust, millele pandi sisse raha ning peale tehti sormusega uhke muster. Pruudi jaoks pakiti valgesse karpi kingad ja kott, et need talle viia jargmine paev. Samuti ehiti ara lipuvarras pulmadeks, millel lehvis makedoonia lipp. Enne sudaood tuli koigil majast lahkuda.
Jargmine paev kella 13.30 mindi jalle mehe majja, seal joodi ja tantsiti, ajati peigmehel ara habe ning pandi riidesse. Kui koik lahedased olid saabunud mehe majja, laksime mina ja Nikola Ohridisse (15 km kaugusel olev linn) pruudile jargi, kaasas pudel veini, mis pruudi majas teise veini vastu vahetati. Natuke hiljem tulid mehe poolsed kylalised pruudi majja ning jallegi soodi, joodi ja tantsiti koik koos.
Natuke hiljem tuli pruudi venna voi isa kaest pruut ara osta ning maha murda toa uks kus pruut peidus oli.
Nuud juba yhtse pulmarongina soideti kirikusse, ning siis hotelli pidutsema. Jargmine paev jalle mehe majja, kuhu pruut elama tuli ning pidutseti taas. 3 paevane pulm on raske uskuge mind.
Mu kasi on katelnud nende paevade jookul pea 300 inimest, kes koik pulma olid kutsutud.

Teine kord jalle... kalli-musid

1 comment:

inese priedite said...

dress, girl and pictures are very beautiful :)