Monday, July 21, 2008

See poiss hiilis ykspaev meie aeda, ta ei taht eriti, et ma teda pildistaksin :)
Ohridi jarve koige ilusam rand. Kilt kui mitte vahem on Albaania piirini, telefon lylitus juba ymber teise vorku :P
Tormiga oli yks kalake ara eksinud ja siis niiviisi me ta kinni pyydsime, froteeratiku ja paljaste katega. Parast tegime tast grilli :) Mul ei jaand selle kala nimi meelde...
Yle kiviaare vaatav sabata sisalik :( Kuhu ta om saba kaotas, seda am ei tea.


Suvi on taies hoos ning suvel kaiakse ka matkamas. Kaisin ka siis koos oma soprade ja nende sugulastega puhkamas. Jarve aares, totaalses vaikuses. Mis mind imestama pani oli, et kyll ned makedoonlased kardavad koiksugu loomi ja putukaid.
Koht kus me viibisime on kuulus koikvoimalike madude poolest, neid ma kardsin... nagin yhte, aga see lebas rannal surnuna, parast enam niilihtsalt kuhugi hamaras jalutama ei kippunud :S

Eile nagin makedoonia-horvaatia segapulma. Selline traditsiooniline kippus olema. Juhuslikult viibisin samal ajal samas vaikeses kylakeses kus pulm toimus. Trummide saatel mindi pulmaseltskonnaga labi kylakese pruudile jargi ning siis suunduti kirikusse. Terve kyla tantsis kaasa, selline hasti monus oli.

Makedoonias sai 100 aastat mooda tyrgi revolutsioonist ning muidugi tahistati seda suurelt siin kohapeal ning teine suurem pidu toimus Pohja- Kreekas Makedoonia aladel, kus koik makedoonlased (200 000) julguse kokku votsid ning samuti pidutsema hakkasid- makedoonia rahvatantsu ning rahvalauludega. Kreeka politsei on pidevalt valves, et konflikti e tekiks.

Siis hakkab ka siin kehtima oine alkohoolikeeld, mille peake kohalikud kurba nagu teevad.

Hetkel muud ei teagi mis kirjutada. 8. august tulen koju ara, seni naudin veel paikest :)

olge musid, kalli-kalli

No comments: