Monday, September 3, 2007

Skopje

Skopje on Balkanimaades suurim kyla nagu kohalikud ytlevad :) Suhteliselt pole siin midagi teha. Ooelu on ikka nagu igalpool, palju autosid ja suured majad.
Kohtasin yhte noormeest,kes oli noorsoovahetuses Eestis u kuu tagasi ja ta oli vaimustuses Eestist. Ainuke asi, millest ta aru ei saanud oli, et kuidas on voimalik elada maal, kus 2/3 moodustab mets :)
Suur oli siinsete kohalike ehmatus, kui nad kuulsid,et eesti autode numbrimarkidel ei tahenda tahed ega numbrid midagi. Suvalised numbrid ja tahed, mis lihtsalt kunagi ei kordu. Kysimus oli,et "Aga kust te siis teate millisest linnast Eestis auto parit on. Kas Tallinast voi Tartust" Ei saand mina aru miks see nii oluline on. Neil on igal numbrimargil 2 tahte, mis tahistab linna.
Mu keeleopetaja sai ka kerge shoki kui kuulis,et eesti keele grammatikas pole 3 erinevat sugu. Kysimus oli, et "kus te teate siis,et kas juttu on mehest voi naisest" Me ytleme nime voi soo jutus ara. Imelikud oleme me Eestlased :D
Sai siis ka arutatud,et kuidas siin kohtamas kaiakse. Albaania(kes elavad MKD) inimesed ytlesid,et enne tuleb ikka sugulasi teada, kui kohtamas hakatakse kaima :S Siinsed albaanlased on moslemid. Pole siis ka yllatav. Makedoonlased ise ytlesid,et kui kohtamas hakatakse kaima,siis ikka on asi juba tosisem. See ehk peab ka paika natuke,sest nii nagu meie siin nainud oleme,siis sa oled ikka onnelik,kui sul on tydruk, sest minu tutvusringkonnas on tydrukud voi poisid vaid monel yksikul :( Ja krt vanuseni kuni 27 on veel taiesti normaalne kui sa elad oma emme ja issiga :) Iseseisvat elu alustavad siin inimesed vist allles 30 aastaselt.
Eluke on ikka huvitav :)
Ja ma ei ole veel mehele lainud, kui kedagi huvitab. Ennustasite siin kyll,et leian kohe endale rosina-silmse mehe, aga ei..ei...ei :)
Olge musid ja kalli-kalli

6 comments:

Anonymous said...

põnev ;)
sul ju veel aega kohapeal olla küll ja küll... küll keegi sind siis kuskile mäe otsa ära viib ja sunnib jah sõna ütlema. väljend "volim te" peaks ju ikka arusaadav olema. ;)

Anonymous said...

aga tibu..silmarõõm ikka on olemas?
kalli kadylt

Reele said...

Siin oeldakse "te sakam" . volim te on Serbias kasutusel :)

Anonymous said...

ahhaa... minu viga tead. aga näen et sul on sellega kohapeal kokkupuuteid olnud ;)

Reele said...

Ei ole veel olonud kokkupuuteid, onneks voi kahjuks.
Ega neil see armastus ka nyyd nii kiiresti ei tule :D

Martin said...

kavatsen ise ka vabatahtlikuks hakkata pärast keskkooli.....kuidas seal välismaal on inglise keelega..koolis oppituga piaks akkama saama?